5 september 2011

FORMEX - mötesplatsen för affärer, trender, kunskap och inspiration

Vi har precis kommit hem ifrån Stockholm och höstens Formexmässa. Trötta i benen efter kilometervis av vackra och inspirerande montrar men framför allt fyllda med inspiration inför hösten och julen som stundar.

Årets trendtema på mässan var COSY MINIMALISM!

Den eviga skönheten i tidlösa naturmaterial och i omsorgsfullt hantverk hyllades. Trendtemat hämtar influenser från det enkla och naturnära både i nordisk och japansk design och arkitektur. Fokus är på en mysig, bekväm och trivsam känsla.

I färgväg satsades det på en varm och sofistikerad skala. Basen består av mättade jordtoner och beigetoner inspirerade av trä och läder som kompletteras dels med härligt, varma röda nyanser, dels med ett antal piggare färger inspirerade av grönsakslandet.

De flesta som besöker Formex gör det för att träffa sina stora och kända leverantörer och för att göra sina inköp inför stundande period. Vi på D.N.A är där av en helt annan anledning! Dels för att införskaffa inspiration och kunskap men framför allt för att upptäcka nya förmågor. Vi arbetar inte med de största mest etablerade märkena utan vill gärna lyfta fram det nya, det lilla och det unika. Vi söker formgivare som har fräsch luft i sina lungor, annorlunda idéer och som gärna är med i hela tillverkningsprocessen. Vi fullkomligt älskar den nordiska stilen med enkelhet och naturlighet och där spår av handen i tillverkningen är påtaglig.

Vår affärsidé bygger på det unika svenska konsthantverket med inplock av några få lite större nordiska designföretag för att komplettera det handgjorda. Vi vill inte köpa in en designkollektion som fyller vår butik under en hel säsong, vi vill att du som kund alltid skall få upptäcka något nytt hos oss. Något som inte finns i varje hem och hus. Vi ger dig de unika detaljerna som förhöjer både dig och ditt hem.

Vi träffade både formgivare som idag säljer hos oss och sprang på ett par riktiga godbitar som inom kort lanseras som nyheter i vår butik och i vår webshop. Vi kan lova dig att den här hösten blir den bästa hösten någonsin hos oss på D.N.A design and art.

Här kommer vår Formex helg i bildformat.
Vi säger grattis till Kristin Erseus och Karolina Palmér som båda blivit utvalda till Formex som YOUNG DESIGNERS. Fantastiskt fina montrar och grymma produkter.
Båda formgivarna finner du hos oss på D.N.A.

Tillsammans med Kristin ser du även Åsa Norberger, Nobyasa. Kristin & Åsa har startat ett samarbete kring en cool klädkollektion, Lucky no. 7, med illustrationer som vi förhoppningsvis snart ser mer av hos oss på D.N.A.


En av de vackraste och mest naturliga montrarna på hela mässan var Kajsa Cramers.
Vi är så stolta över att få sälja Kajsas fina keramik hos oss.Vi passade på att springa förbi Madam Stoltz och fotografera de vackra betongljusstakarna som redan nu finns i vår butik.

Vi träffade även Sagen Vintage Design och gjorde en beställning
på deras otroligt vackra vintageinspirerade sjalar. I butik om ett par veckor.


Vi var på jakt efter coola kuddar och väskor och blev så lyckliga när vi stötte på Annette Torbenssen från nystartade märket Show Room. Oj vad vi längtar efter våra beställda kuddar och väskor.

Varmt välkomna in i butiken och i vår webshop för att se alla nyheter som redan nu finns på plats.
Följ oss gärna på facebook för att hålla dig uppdaterad med det allra senaste.

Ha en riktigt härlig måndag!

Varma hälsningar från
Lhina & Theresia Hansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar