3 oktober 2011

Ny formgivare i butik: Format.


Hej, jag heter Jonna Solberg och jobbar som formgivare och produktdesigner på Format som jag driver tillsammans med Peter Erlandson.Allt började 2005 när vi inte hade plats på väggarna för ett bröllopsfoto. Vi hittade däremot en trist dörr och idén till fondbilder föddes. Efter några tankevarv och ett par glas vin hade vi bestämt oss – Ok. Vi gör det. Och produktionen av fondbilder tog fart.

Fondbild Bath Shower 895 kr

Nu finns det många fondbilder runt om i de nordiska hemmen och produktdesign har blivit en gren i företaget som hela tiden växer med fler och fler produkter. Den senaste är TeachTags– grafiskt stilrena tags med glosor på fyra olika språk att fästa på prylar och möbler. När du lär dig ett nytt språk är det fantastiskt bra att se de faktiska orden i din vardag och TeachTags är gjorda för att väcka lusten till att lära ett nytt språk.

 


Teachtags 169 krBasen ligger i grafisk form och material som vi har en koppling till genom arbetet som reklambyrå. Många av produkterna är skapade utifrån ett behov som vi själva upplevt. RecyclingTubes är ett exempel på det – vi hade själva glödlampor som låg både här och där och de glömdes alltid bort när vi skulle till Miljöstationen. Då kände vi att en snygg RecyclingTube som kunde hänga framme skulle göra återvinningen enklare... och samtidigt snyggare!


Recycling Tube 195 kr

Inspirationen kommer från allt som cirkulerar runt omkring oss – hav, natur, musik, färger, strukturer, människor, möten... ja, listan känns oändlig. Vi försöker alltid att producera så miljövänligt som det bara går och vi jobbar huvudsakligen med svensk tillverkning.

Receptvinyl 185 kr


NewsTube 165 kr
 Jag är verkligen glad för att våra produkter nu finns hos D.N.A design and art
och ser fram emot ett gott samarbete!

Välkommen in i butiken för att klämma och känna på Formats alla fantastiska produkter. Bor du ej i Göteborg så finns produkterna förstås även i vår webshop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar