4 januari 2011

Morgonljus, havstoner, pudrigt & alldeles knallgult!

Den här perioden vi har framför oss just nu känns alltid som en mellanperiod på något vis! En tid mellan julen & våren, en tid mellan höstkollektioner och vårkollektioner, en tid då vi plockar bort juleljusen och längtar innerligt efter morgonljuset! Därför är det så fantastiskt att få jobba med det vi gör, för just nu planerar vi vårens utseende och innehåll på våra butiker!


Vilka trender kan vi se inför våren och sommaren?Vit, lantlig, romantisk inredning är något som varit en starkt ihållande trend de senaste åren. I inredningreportage och på inspirerande heminredningsbloggar – överallt möts vi av vita hem som andas shabby chic. Men nu spår trendspanarna mer färg i våra hem!


Färger som kommer starkt till våren är knallgult, lila och alla färger som förknippas med hav och skog! Materialen skall vara så naturliga som möjligt och gärna råa i sin finish, rent av lite industrikänsla! Vi fortsätter att återanvända och blandar gamla saker med sprillans nya! Vi skapar stilleben med vackra saker i skönt sammanhängande färgskala.
Bild hämtad från ELLEs hemsida!
Vi  på D.N.A har ju länge trott skarpt på "hantverket" i sig som en trend eller kanske snarare som ett måste i våra hemmiljöer. Och nu är det dags för den stora massan att plocka in detta fantastiska i sina hem! Vi snackar broderi, lappteknik, luffarslöjd och snidda detaljer, förstås i lagom dos blandat med mer moderna och stilrena inslag!

Så vi kommer att bygga upp våra butiker i följande färgskalor till våren: å ena sidan krispigt vitt, pudrigt & sandfärgat med inslag av träinspirerade färger såsom brunt och bränt! å andra sidan plockar vi in havet i med en skön blandning av blått, denim, turkost, grönt och skönt! Utstickarna (färgklickarna) vi väljer att satsa på är just knallgult och lila!Under vårt paraply har vi äran att representera över 100 svenska formgivare, på väg uppåt och framåt, som med jämna mellanrum byts ut för att skapa ständig förändring i våra butiker! Dessa fantastiska förmågor blandar vi med noga utvalda produkter från några nordiska designföretag såsom Madam Stoltz, Different Design, Indoor/Outdoor, Lisbeth Dahl, Broste Copenhagen med flera. Allt för att skapa en miljö där konsthantverk går hand i hand med design för dig & ditt hem på ett unikt och förhöjande sätt.

Vi sätter våra formgivare i första rummet och vill att du skall få möjlighet att komma dem närmare!
Därför kommer vi att till våren en gång i månaden erbjuda dig inlägg från "gästbloggare" här i vår blogg. Gästbloggare som representeras av just våra aktuella formgivare! I inläggen kommer de att släppa in dig
i deras studio/verkstad. Berätta om vad som inspirerar dem och berätta om sitt skapande! Vi hoppas att detta kommer att uppskattas av dig som är vår kund och läsare.

Vi har ett spännande år bakom oss och ett otroligt innehållsrikt år framför oss med många spännande upptåg och nyheter! Så följ med på tåget genom D.N.A´s härliga värld! PS. Håll utkik efter ett projekt som just nu har arbetsnamnet "handpicked by D.N.A".

2 kommentarer:

  1. Såg på FB att ni sökte Tips!!
    http://kerstin.jetshopfree.se/default.aspx

    SvaraRadera
  2. Kul med gästbloggare! :-)

    SvaraRadera