29 september 2010

Lär känna formgivaren - PKEK Quality of life

Vi på D.N.A har startat ett samarbete med PKEK, ett svenskt designföretag stationerat i Uppsala. PKEK arbetar efter devisen ”quality of life”. Det kan betyda mycket, men för PKEK:s del så har de fångat upp små vardagsproblem, och tillverkat lösningen på dem. Exempelvis en handdukshängare för handdukar med trasiga hänklar, en markeringsklämma för glas eller servetter så att festdeltagaren lätt hittar tillbaka till sin egen plats o.s.v.



Men för PKEK:s del handlar quality of life också om socialt ansvar. De delar i kollektionen som inte tillverkas i Sverige, ingår i ett socialt projekt i Thailand. PKEK samarbetar, utan mellanhänder, med kvinnliga företagare med små familjeföretag. Ingen stordrift, inga fabriker, inget barnarbete. Produkterna tillverkas för hand med hög kvalitet på både material och tillverkningssätt. Pengarna går direkt till de kvinnor som de samarbetar med.

Vi på D.N.A  är stolta över att få ingå i ”quality of life”. Kom gärna förbi och känn på de fantastiska linnehanddukarna, den tokiga bastlampan eller de mjuka unisexkalsongerna. Vi lovar att du känner deras engagemang genom produkterna!

Välkommen till D.N.A:s värld!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar